Micsoda meglepetés!

A kávézóban találkoztam múltkor az egyik rég nem látott barátnőmmel. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, de olyan sok minden jött közbe neki mostanában, hogy nem nagyon tudtunk találkozni. Illetve én is sokat túlóráztam mostanában, mert szeretném felújítani a konyhámat, így kell a plusz pénz.

Amikor találkoztunk, nagyon izgatottnak tűnt, kíváncsi voltam, mi történt, vagy mi az, amitől ennyire ki van virulva. Gondoltam, biztos tud valamilyen vicces és szaftos pletykát, és nem bírja már magában tartani, ezért ilyen jó kedvű.

Kiderült, hogy babát vár, és amíg nem volt orvosnál, hogy biztosra mondhasson mindent, addig nem is akart semmit mondani. És amúgy is, ezt személyesen akarta nekem elmondani. Nagyon nagy volt az öröm, nagyon örülök neki, tudtam, hogy szeretne gyereket és már meg is érett a feladatra. Úgyhogy annyira nem ért meglepetésként, bár tény, hogy nem gondoltam volna arra, hogy ezt akarja majd elmesélni nekem.

Azonban segítségre volt szüksége, mert teljesen tanácstalan volt, hogy mégis milyen babakocsit vegyenek és hogy hol. Igaz, van még idejük, de jobb mindennel kapcsolatban időben lenni ebből a szempontból.

Kávé után átmentünk hozzám, mert az én lakásom közelebb volt, így meg tudtuk nézni az interneten, miket kell tudni a babakocsikról. Néhány dolgot azért már tudtam, mert a kolléganőm is nemrég ment el szülni, de azért az nem ugyanaz, hiszen akkor nem kellett annyira odafigyelnem erre a témára.

Viszont az megmaradt bennem, hogy mindenképp érdemes multifunkciós babakocsi vásárláson gondolkozni, mert az éri meg igazán. Valami derengett, hogy honnan rendelte meg a kolléganőm a sajátjukat, úgyhogy meg is kerestem azt a boltot. Emlékeztem a honlap felépítésére és kinézetére, így végül a találatok között meg is találtam egyből. A babakocsik.hu weboldal az, ahonnan a kolléganőm is megvette a babakocsit, úgyhogy tudtam, hogy ez a bolt megbízható.

Először az interneten megnéztük, miket kell figyelembe venni a babakocsi vásárláshoz, utána pedig megnéztük ezen az oldalon az említett babakocsi fajta kínálatait. Nagyon szépek vannak náluk, nem is tudtuk hirtelen csak kép által eldönteni, melyik legyen, mert mindegyik nagyon tetszett nekünk. Amikor rákattintottunk az egyikre, egyből több képet kaptunk a termékről, és mellettük van egy részletes leírás is a babakocsiról, sőt, van olyan is, amikor egy egész videót találni arról, hogyan kell a babakocsit összecsukni.

Amit mi kinéztünk neki, az egy szürke árnyalatú multifunkciós babakocsi volt, ami azért olyan jó, mert sétálás közben is a legjobb élményt nyújtja a babának és a szülőnek is. Olyan érzés, mintha a levegőben járna az ember, legalább is ezt írták a leírásban. Később ki is derült, hogy ez tényleg így van.

Használható egészen a születéstől kezdve addig, amíg a baba meg nem tanul önállóan járni. Az ülő része nagyon könnyen állítható, a lábtartók emelhetőek és leengedhetőek, két irányba is lehet rögzíteni a sport ülőrészt. Ráadásul azért is olyan jó, mert a tolókar is állítható, így be lehet állítani, hogy milyen magas az illető, aki tolja. Ő sokkal alacsonyabb, mint a férje, ezért nagyon jó, hogy ezt állítani lehet, hiszen így mind a ketten kényelmesen tudják tolni a babakocsit.

Miután mi végeztünk, ő hazament és megmutatta a férjének, amit találtunk. Nagyon tetszett neki, így másnap oda is telefonáltak, hogy elmennének a boltba. A honlapon látszik, hogy hétfőtől szombatig nyitva vannak, igaz, kicsit különböző időpontban, de szerintem ez már így is eléggé rugalmas nyitvatartás. Elmentek, megnézték, kaptak részletes felvilágosítást is, minden nagyon szuper volt, úgyhogy végül meg is vették. Akinek esetleg nincs kocsija, vagy nem kocsival megy az üzlethez, annak 100.000 forint felett ingyenesen házhoz szállítják bárhova az ország területén.

Amikor már hazavitték a babakocsit – mert ők kocsival mentek, így nem kellett igényelniük a házhozszállítást, rögtön dobott nekem egy üzenetet és elküldte a képet is a babakocsiról. Már alig várom, hogy a pici megszülessen és átmenjek babázni hozzájuk.