A jó ötletek mindig egy kávé közben keletkeznek

Legyünk őszinték egymáshoz Kedves Férfitársaim és valljuk be, hogy bizony sokszor megfeledkezünk fontos dátumokról, amelyeket persze a szeretett kedvesünk mindig fejből tud és hónapokat készül rá. Mint mindenkivel, úgy velem is ez történt nem túl régen. Ráadásul nem másról sikerült megfeledkeznem, mint a házassági évfordulónkról, ami persze több hétnyi ajtócsapkodást eredményezett volna.

Szerencsére a céldátum előtt két nappal valahonnan beugrott, hogy milyen eseményre készülünk. Viszont egyáltalán semmi ötletem nem volt, hogy mit adhatnék ajándékba. Végig rohantam az egész városon valamilyen ajándék megszerzése céljából, de mindenhol falakba ütköztem, mert nem találtam sehol megfelelőt. A legrosszabb az volt, hogy egyáltalán semmi elképzelésem nem volt, hogy milyen ajándéknak örülne a feleségem. A virág túl egyszerű, egy új ruha meg kétesélyes kimenetellel jöhet csak szóba: Tetszik, nem tetszik. Így hát maradt a mindig joker ékszer ötlet. Azonban sehol nem találtam olyat, amit szívesen adtam volna ajándékba, így úgy döntöttem, hogy beülök egy kávézóba és kezdem az étterem foglalással. Így hát leültem egy jó forró fekete mellé átgondolni dolgaimat, és találni valami rendes éttermet, ahol megünnepelhetjük a mi nagy napunkat. Amikor megrendeltem a kávémat megkérdeztem a pincér srácot, hogy nem-e tud a közelben egy jó ékszerboltot, mert életmentő lenne. A srác a legnagyobb természetességgel mondta rá, ami nekem eszembe se jutott, hogy miért nem rendelek internetről? Ékszert?- kérdeztem. Mondta, hogy persze, sok oldal van, amik már másnapra vállalnak szállítást, és hogy az interneten megrendelt ékszer is ugyan olyan értékes, mint az üzletben megvásárolt. És ekkor döbbentem rá, hogy milyen igaza volt a srácnak. Fel is mentem rögtön az internetre szétnézni, hogy mit vehetnék a feleségemnek. A keresőben elsőként akadtam rá egy ékszershopra, ahol hatalmas választékban kínáltak eladásra szebbnél-szebb dolgokat. Sosem gondoltam volna, hogy egy webáruháznak nagyobb kínálata van, mint egy bevásárlóközpontban található boltnak. Tudom, tudom, a technológia fejlődik, és mint vállalkozó nekem is már régen rá kellett volna jöjjek, hogy az üzletek leggyorsabban az interneten kötődnek. De visszatérve az ékszer témára, most meg hirtelen a bőség fogott el. Tudtam, hogy nincs sok időm, és még is annyi gyönyörű karkötőt, nyakláncot, bokaláncot és gyűrűt láttam, hogy azt se tudtam mit rendeljek. Minél többet kattintottam annál idegesebb lettem és levert a víz, hiszen, csupán rá kellett volna klikkelnem a vásárlás befejezése gombra, hogy végre túl legyek az egész problémám. 3 termékre redukáltam le a megvásárolandó ékszereket, de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy melyiket vegyem a feleségemnek. Végül szégyen nem szégyen odamentem a barista lányhoz és megkérdeztem tőle, hogy ebből a háromból melyik tetszene neki legjobban. Miután megnyugtattam, hogy nem neki lesz, és hogy nem akarom felszedni, hajlandó volt rábökni a szerinte leginkább tetszetősre, amit immáron fél perc leforgása alatt meg is rendeltem. Ezután mosolyogva fizettem ki a számlámat, nem kevés borravalót hagyva a segítségért cserébe. Bár mindenhol ilyen kedvesek lennének.

Másnap az irodámnál csöngettek. A futár hozta megrendelt terméket, aminek talán még sohasem örültem ennyire, hiszen nem csak gyönyörű volt, hanem egyszerűen tökéletes! Gyorsan elvittem becsomagoltattam, és miközben a virágárus lány csomagolt elismerően bólogatott, amiből tudtam, hogy bizony nagyon nem lőhettem mellé. Illetve a barista lány nem lőtt mellé.

A feleségem rendkívül örült az ajándéknak és elmondta, hogy mennyire figyelmes vagyok, hogy emlékszem a kedvenc motívumára, meg hogy ez a nyaklánc mennyire passzol több ruhájához is, illetve, hogy én vagyok a legjobb férfi a világon! Innen köszönöm a webshopnak, a barista lánynak és a felszolgáló fiúnak, hogy a legjobb férfivé varázsoltak!