Ha a kávézóban kiteszed az asztalra a telefonod, tedd jó messzire a kávédtól.

Mint mindig, két hete hétfőn reggel is, a kedvenc kávézómban, a „Tokkal Vonóval”-ban kezdtem a napot. A munka előtt ide megyek általában, kérek egy finom kávét és eltöltök egy kellemes 35-40percet, amíg elolvasom az újságot, kicsit intézgetem a privát dolgaimat és utána megyek be, dolgozni. Nagyon szeretem ezt a helyet, mivel a felszolgálók nagyon kedvesek, és ha az ember időben megy és van még a legjobb helyekből, akkor könnyen kifoghatja a párnákkal telerakott kanapét vagy akár az ablak melletti fotelt, ahonnan lehet kifele bámészkodni. Egyszóval végtelenül hangulatos minden évszakban és a kávéjuk, valamint minden más péksütemény, vagy sima süteményük is isteni.
Szóval két hete is itt indítottam a hetet. De most először, ez alkalommal nagy csalódottsággal és bánattal távoztam. Nem kell megijedni, nem a kávézó szolgáltatásai voltak rosszak, hanem én voltam ügyetlen. Manapság már mindenkinek okos telefonja van, és bárhol jár, kiteszi a zsebéből vagy a táskájából az asztalra, hogy mindenképp el tudják őt érni. Na, most én ezzel abszolút nem értek egyet nagy társaságokban, de reggelente amikor egyedül iszogatom a kávémat, sokszor szoktam a telefonomat is nyomkodni, mint ahogy mondtam, privát dolgokat intézni. Ám ezúttal annyira ügyetlen voltam, hogy a kávét rábillentettem a telefonra, melynek kijelzője így teljesen beázott.

iphone kijelző csereMondanom sem kell, senki sem szereti a telefonját úszni látni, a reggeli kávéjában, főleg úgy, hogy utána használhatatlanná válik. Nem volt mit tennem gyorsan fizettem és szaladtam az irodába, hogy minél előbb megoldást tudjak rá keresni, illetve kiszárítani. Út közben megálltam egy szupermarketnél, mivel a közhiedelem úgy tartja, hogy ilyenkor rizs közé kell tenni a készüléket, mert az elszívja a nedvességet. Gondoltam, hogy egy próbát megér. Amikor beértem az irodába azonnal bedobtam a rizs közé a telefonomat és ott is hagytam egész napra. Közben pedig az interneten nekiálltam keresgélni, hogy hol hajtják végre a legjobb áron és leggyorsabban az iphone kijelző cserét. Egy ki keresgélés után meg is találtam a megfelelő helyet, ahol kicserélik az iphone-om kijelzőjét. Még aznap lehetőséget kerítettem rá, hogy elvigyem hozzájuk a telefonomat, hiszen a mindennapokban nehezen tudok meglenni nélküle.
Szerencsére a készülék belseje nem hibásodott, hála a rizses trükknek, de a kijelzőt cserélni kellett. Nem volt egy olcsó mulatság, de ez az ára, ha valaki a kávéja mellé teszi a telefonját. Ráadásul még mindig jobb áron jöttem ki, mint, ha teljesen új készüléket kellett volna vennem.