Első benyomások és a visszatérő gyulladáscsökkentés

A minap az anyukámmal és a barátnőmmel ültünk az egyik kedvenc kávézómban és beszélgettünk. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztak. Kicsit elsőre izgultak mind a ketten, próbáltak jó benyomást tenni egymásra, én pedig segítettem nekik feloldódni. Szerencsére jól megtalálták a közös hangot, mert mind a ketten nyitottak, viccesek és kedvesek. Jó volt végre hogy bemutathattam őket egymásnak.

Mind a hárman különféle kávékat kértünk, mindegyik egészen különleges volt, ugyanis ez a hely erről híres, hogy nem szokványos, mindennapi kávék vannak. Szerencsére mind a hárman szeretjük a kávét, bár anya a magas vérnyomása miatt csak koffein menteset ihat.

Ennek a kapcsán került szóba köztünk az is, hogy anyának valószínűleg valami gyulladás lehet az ereiben, amire gyulladáscsökkentőket kell szednie. A barátnőm erre egyből mutatott nekünk egy online patikát, ahonnan ő is szokott rendelni gyógyszereket, ha arra van szüksége.

Kicsit először bizalmatlanok voltunk a témában, de azt mondta teljesen jól működik ez a rendszer, ráadásul hamar meg is érkezik a kívánt gyógyszer. Ez nagyon nagy könnyebbség lenne, hiszen a patika elég messze van a házunktól. Azonban ha házhoz jönne anya gyulladáscsökkentője, sokkal egyszerűbb lenne az élet neki is. Úgyhogy tüzetesen meg is néztük a cég honlapját és nagyon szimpatikus volt mindkettőnk számára.

Ez a betegség dolog kicsit furcsa téma lehet talán így az első találkozásra, de annyira jól kijöttek, hogy ilyen dolgokat is simán meg tudtak beszélni. Aminek persze nagyon örültem, mert ez azt jelentette, hogy jól el tudnak beszélgetni egymással. Ez nekem borzasztó fontos, úgyhogy pozitívan látom a helyzetet.

Anya egyébként nagyon fiatalos és vidám ember. Sajnos az egészsége rosszabb, mint az ő korában normális lenne. De igyekszik tenni ez ellen. Sokat úszik, nagyon szeret biciklizni. Sajnos a biciklizést szüneteltetnie kellett egy időre, mert ellopták a biciklijét. Most keresünk neki épp újat, mert már nagyon hiányzik neki a tekerés. De ha megtaláltuk a megfelelőt mind árban, mind felszereltségben, hódolhat újra ennek a szenvedélyének.

Ez a kávézó egyébként nagyon hangulatos, teljesen otthon tudja érezni magát az ember. A design elég minimál, de nagyon sok növény van, ami jó. Mi is ott ültünk órákat és észre sem vettük, hogy telik az idő. A hely hangulatos volt, kint sütött a Nap, ment egy kis halk zene a háttérben, és a kávék is isteniek voltak. Az egyetlen diszkomfortérzetet a hátam okozta csak, ami nagyon fájt.

A gyulladáscsökkentés kapcsán jutott eszembe, nem is meséltem nektek, hogy teljesen be van gyulladva a hátam. A barátnőmmel szeretünk nagyon a természetben lenni. Teljesen ki tudunk kapcsolni, elfelejtjük az összes gondunkat. A múltkor is elmentünk egy hétvégére a szabadba a Dunakanyarhoz vadkempingezni. Az autóban aludtunk és sajnos ott nem a legkényelmesebb aludni. Úgy begyulladt a hátam, hogy már azon töröm a fejem, hogy itt egy kis masszírozás sem segít már, el kéne mennem, venni egy gyulladáscsökkentőt. De nem baj ezek az utak minden fájdalmat megérnek. Sokkal jobb volt így, mintha egy hotelben szálltunk volna meg. Sokkal természetközelibb, hangulatosabb és izgalmasabb volt. Ráadásul költséghatékony is.

Egyébként nem vagyunk olyan rég óta együtt, de azt a kis időt nagyon tartalmasan töltjük. Rengeteg programot csinálunk pénztől és időtől függetlenül. Sétálunk a városban mindig, aminek én kifejezetten örülök, mert egyedül is ezt szoktam csinálni, de társasággal még jobb elfoglaltság, sőt. Felmentünk már a Budai várba, a Margit-szigetre, a Duna parton is sétáltunk nagyon sokat, a belvárosban is. A Szabadság hídon és a Margit hídon is átmentünk már. A hétvégi kiruccanásunkkor is túráztunk picit Visegrádon, meg Zebegényben is körbesétáltuk a várost.

Legközelebbre biciklizést terveztünk. Mint anya, én is és a barátnőm is nagyon szeretünk biciklizni, úgyhogy adott a program. Például lehet, hogy végig fogunk tekerni a Duna mentén. Anyával van már egy jól bevált útvonalunk. Ha a barátnőmet rá tudom venni, talán egyszer ő is eljönne velünk tekerni. Bár azért vigyázni kell a hosszabb túrákkal, mert könnyen be tud gyulladni az ember izma egy-egy ilyen nap után.

De ha ilyen történik, akkor már, mint megtudtuk, otthonról is tudunk majd rendelni gyulladáscsökkentőt. Mert a patikába már úgyse lenne erőnk lebicegni fájó lábakkal. Ezt tapasztalatból mondom. Volt már hogy annyit tekertünk, hogy teljesen begyulladtak az izmaink és mozdulni sem tudtunk. Akkor nem is mentünk el gyógyszerért, meg sehova sem annyira kidőltünk. Akkor még nem tudtuk, hogy van ilyen online rendelős opció is.

Nagyon hasonlítunk egyébként, habitusban is meg személyiségben is. Mindketten nyitottak vagyunk, mosolygósak, kalandvágyóak, szeretjük a spontaneitást és az új dolgokat. Ezt próbáljuk fenntartani a kapcsolatunkban is. Szerencsére egymást inspiráljuk és pörgetjük. Mind a ketten ugyanazt kerestük a másikban, ahogy így utólag kiderült. Ami nagyon szuper, mert megfelelünk egymás elvárásainak már most. Ezért is érzetem fontosnak, hogy ilyen rövid idő után bemutassam anyának.

Egyébként ő már előttem bemutatott otthon, ami kicsit meg is lepett őszintén szólva. Mert azért ez elég nagy lépés. De persze nagyon örültem neki és szerintem jól is sült el a találka. Emlékszem a nappaliban beszélgettem az anyukájával mindenféle témákról. Most hogy így írom, vele is beszélgettünk a gyulladáscsökkentőről. Ami vicces, mert anya és a barátnőm is pont erről csacsogott. Szóval szerintem jól kijöttünk az anyukájával. A második találkánkra vittem is neki virágot, mert szimpatikus volt, meg amúgy is úgy illik. Bár az első találkára kellett volna, de ami késik, nem múlik.

Szóval összességében eddig nagyon elégedett vagyok ezzel a kapcsolattal, kettőnkkel, meg úgy mindennel. Nagyon boldog vagyok, kiegyensúlyozott és úgy érzem, jó helyen vagyunk egymás mellett. Mindenképpen jó döntés volt bemutatni a barátnőmet az anyukámnak, mert így végre ő is teljes mértékig biztos lehet, hogy jó kezekben vagyok.

Erről anya is megbizonyosodhatott ezen a kávéházi találkán. Utólag elmondta, hogy nagyon szimpatikus volt neki a barátnőm és nagyon örül neki, hogy mellette állapodtam meg. Azt mondta megbízik benne és kifejezetten örül, hogy ilyen kedves és vicces. Szerencse, hogy a barátnőmnek nyitott a személyisége és ezzel meggyőzte már az első perctől fogva anyát. Ahogy elnéztem egyébként nagyon jól kijöttek egymással. Biztos azért van, mert mind a hárman nagyon hasonlóak vagyunk. És szerencsére a barátnőm is nagyon jó kapcsolatot ápol az anyukájával, ami szintén megkönnyíti a helyzetet.

A kávézás után elváltak útjaink. Anyával még ott maradtunk az utcában vásárolni, ugyanis hatalmas akciók voltak, a barátnőm pedig ment haza. Így telt az első találkozása az anyukámnak és a barátnőmnek.