Előadás az ausztriai munkavállalás rejtelmeiről

Az átalakítás végeztével már lesz is egy programunk, amelyre mindenkit várunk szeretettel. Egy munkapiaci tanácsadó fog előadást tartani az ausztriai munkavállalás előnyeiről, hátrányairól és alapvető tudnivalóiról. Kíváncsi vagyok, mekkora lesz az érdeklődés, de már jó néhányan jelezték, hogy jönnének.

Az ötlet igazából nem is tőlem jött, hanem a barátnőm vetette fel, hogy egy: tök jó lenne, ha felolvasó estekkel, előadásokkal színesítenénk a kávézó kínálatát, kettő: a külföldi munkavállalás elég gyakori téma, és sokakat érdekelne. Kicsit utánanézett és azt is meg tudta mondani, hogy nekünk, magyaroknak az elsődleges célpontunk általában Ausztria. Persze ezen nincs mit csodálkozni.

ausztriai munkavállalás
ausztriai munkavállalás

Szóval, a kiindulás ez volt, aztán már csak körvonalazni kellett a dolgok mikorját és hogyanját, és természetesen hirdetési felületet kellett találni. Ez persze a közösségi oldalak világában már nem egy olyan nagy probléma. Ráadásul, szerencsénkre elég nagy ismerősi körünk van mindkettőnknek, úgyhogy a hírek viszonylag gyorsan terjednek.

Tervezzük még, hogy utazással, tanulással kapcsolatos beszámolók, előadások is helyet kapjanak, és természetesen próbáljuk követni az aktuális „trendeket”. Ez nem azt akarja jelenteni, hogy be akarunk állni a sorba, de nyilván olyan dolgokról érdemes beszélgetni, olyan témák vonzzák ide az embereket, amik iránt érdeklődnek, amiről minél többet meg akarnak tudni. Szóval, ezek a terveink, már csak a felújítással kell végeznünk.