Bepörögtünk, mint a búgúcsiga

Egyre csak jönnek a jó hírek! A felújításnak már tényleg a finish-ébe érkeztünk, szinte már csak a mocskot kell feltakarítani és egy-két simítást kell elvégezni, hogy teljes legyen az öröm. Ráadásul, az ausztriai állást górcső alá vevő előadásra annyian jelentkeztek, azaz annyian jelezték részvételi szándékukat, hogy egyből hirdettünk egy második alkalmat is. Sőt, ha már így belejöttünk a szervezésbe, az elkövetkezendő egy hónapunkat betábláztuk.

ausztriai állás
ausztriai állás

Lesz a kávézóban felolvasóest kortárs költőkkel, egy másik nap pedig olyan végzős egyetemistákat hívtunk meg, akik szintén az irodalom területén bontogatják szárnyaikat. Legnagyobb örömünkre lesz egy zenés esténk is, amikor a kávé mellé egy kis jazzt is felszolgálunk. Aztán, lássuk csak… egy délutánra a gyerekeké lesz a terep, a kávét egy kicsit elfelejtjük, viszont lesz habos kakaó minden mennyiségben, és felolvasás, na meg néhány játék – amennyi elfér minálunk.

Biztosan kihagytam még néhány programot, meg egy csomó még szervezés alatt áll. Azért akarunk „szabadnapokat” is, amikor nincs semmi felhajtás, csak be lehet ülni beszélgetni és békésen eddegélni-iddogálni. A szerencsének és előrelátásunknak köszönhetően azért fenntartunk egy elkerített kisebb termet, ahol el lehet vonulni a programok elől, ha valakinek inkább az a szimpatikusabb.